dimarts, 17 de febrer del 2009

LES RELACIONS VIRTUALS


"Parlaré amb el cap tapat, perquè, galopant per les paraules, arribi ràpidament fins al final i no em freni de vergonya en mirar-te"
(Sócrates)
Mancances de les relacions virtuals:
NO HI HA CONTACTE VISUAL
NO HI HA LLENGUATGE CORPORAL
NO HI HA ESPONTANEÏTAT
NO POTS ABRAÇAR LA PERSONA QUAN PASSA UN MAL MOMENT
LES PARAULES SE LES EMPORTA EL VENT, ENCARA QUE ESTIGUIN ESCRITES
GENEREN FALSES IL·LUSIONS I ESPECTATIVES
Plató, deixeble de Sòcrates, va demostrar en els seus diàlegs escrits que és més fàcil iniciar una relació amb una persona que no veus ni has vist i que probablement no veuràs mai, que amb una persona que veus, sobretot quan el que es vol transmetre són afectes i sentiments amorosos. I això que els filòsofs de l'antiga Grècia no coneixien les noves tecnologies de comunicació del segle XXI.
La pregunta clau és :
Són bones o dolentes les relacions per internet?
La resposta està, segons alguns articles sobre el tema, en els resultats de l'experiència.
L'experiència serà positiva si la persona continua equilibrada, més feliç i més sociable. Llavors podrem considerar que Internet suposa un instrument vàlid de desenvolupament personal, social i cultural.
En canvi, l'experiència serà negativa si es converteix en l'únic instrument de relació. En aquest cas, es generaran les següents patologies:
Aïllament de les persones que ens envolten
Manca de connexions coherents al no viure la realitat
Possibilitats més fàcil de fer mal i patir
Síndrome d'abstinència si un dia, pel que sigui, l'ordinador no funciona
D'aquesta manera, el que en principi podria esdevenir un cúmul d'oportunitats bones es converteix en una forma més sofisticada d'esclavitud.
Sempre recomano conèixer personalment aquelles persones que ens fan sentir a gust virtualment, perquè pot ser que ens estem equivocant, o bé que estem perdent una bona oportunitat de tenir nous amics per tota la vida.
Les relacions virtuals, quan no van més enllà, encadenen el cor.